Osteopathie

Osteopathie is een manier van gezondheidszorg die kijkt naar de oorzaak van lichamelijke klachten. Het focust op het begrijpen en behandelen van het hele lichaam als één geheel. Een osteopaat ziet het lichaam als een systeem van structuren en systemen die met elkaar verbonden zijn. 

Osteopathie gaat ervan uit dat het lichaam zichzelf kan genezen. Door te zoeken naar beperkingen, spanningen en problemen in spieren, gewrichten en weefsels, probeert een osteopaat het lichaam te stimuleren om terug te keren naar een natuurlijke balans. Als deze balans verstoord is, kan dit leiden tot klachten.

Osteopathie kan helpen bij verschillende problemen zoals rug-, bekken- en nekpijn, hoofdpijn spijsverteringsproblemen en bewegingsproblemen. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden , van baby’s tot ouderen. De behandeling is afgestemd op de unieke behoeften van elke patiënt, met aandacht voor algehele gezondheid en welzijn.

Bij DA COSTA streven we naar een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij je op je gemak voelt. Tijdens een consult zal onze ervaren osteopaat, Maren Tholen, ene grondige evaluatie uitvoeren op basis van je medische geschiedenis, levensstijl en specifieke klachten. Hieruit wordt een individueel behandelplan opgesteld op jouw gezondheid en welzijn te verbeteren. Een consult duurt gemiddeld 45 minuten.

Osteopathie bij baby’s en kinderen
Na de geboorte kan een ostheopathisch consult helpen bij het identificeren en behandelen van spanningen die tijdens de bevalling zijn ontstaan. Bij onverklaarbaar oncomfortabel gedrag of ontwikkelingsmijlpalen zoals kruipen en lopen, kan osteophatie een positieve impact hebben.

Veelvoorkomende klachten: reflux, voorkeurshoudingen, overstrekking, darmkrampen, zuigproblemen, slaapproblemen, afplatting van het hoofd.

 

Symptomen

  • Bekkenpijn of rugpijn
  • Pijn in de onderbuik of geslachtsdelen
  • Opgeblazen buik of darmklachten

Vergoedingen Zorgverzekeraar

Osteopathie wordt vaak vergoed als je een aanvullende verzekering hebt. Controleer dit bij je zorgverzekeraar. De kosten hebben geen invloed op je eigen risico.

Ontdek de voordelen van osteopathie en zet de eerste stap naar een gezonder leven. Neem vandaag nog contact op met DA COSTA osteopathie voor een afspraak. We kijken ernaar uit om je te ondersteunen.