Stuitpijn

Stuitpijn ontstaat in de meeste gevallen door een val/ongeluk of een langdurige of snelle bevalling. De pijnklachten bevinden zich in en rondom het stuitje, soms met uitstraling naar de zitbeenknobbels en de onderrug.

De pijn ontstaat bij het zitten, het opstaan en wanneer er druk op het stuitje wordt uitgeoefend (ontlasten/persen). Een scheefstand van het stuitje heeft zodoende invloed op gewrichten en spieren van het gehele houdings- en bewegingsapparaat, dat een verstoring van de zenuwprikkeling kan optreden. Als gevolg hiervan kunnen ook darm- en blaasproblemen ontstaan.

Middels de Nemoc-methode en of de technieken van Meine Veldman onderzoeken en behandelen we de stuit uitwendig. In sommige gevallen wordt dit inwendig (rectaal) gedaan. Naast het behandelen in de praktijk worden er uitgebreid houdingsadviezen en oefeningen doorgenomen.

Symptomen

  • Pijn in en rondom het stuitje
  • Pijn bij zitten, opstaan en druk op het stuitje
  • Darm- en blaasproblemen
  • Opgeblazen buik of darmklachten

Vergoedingen Zorgverzekeraar

Bekkenfysiotherapie wordt volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij declareren rechtstreeks bij de verzekeraar en worden vergoed conform het contracttarief. Dacosta Fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U heeft geen verwijzing nodig behalve wanneer u komt voor urineverlies. Op www.defysiotherapeut.nl kunt alle polissen vergelijken. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent gelden deze tarieven.